Κοτόπουλο με ελιές, λεμόνι και δεντρολίβανο




YΛΙΚΑ:
4 μπούτια ολόκληρα κοτόπουλου Δέρας
1 ξερό κρεμμύδιο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
16 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 λεμόνι
1 κουτ. της σούπας ξερό δεντρολίβανο ή 1 κλωναράκι φρέσκο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. της σούπας κάπαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα μπούτια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, γυρίζοντας τα μπούτια και από τις δύο πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το δεντρολίβανο, την κάπαρη, τις ελιές και 1½ φλιτζάνι νερό. Καθαρίζετε το λεμόνι από την φλούδα και την άσπρη μεμβράνη και ψιλοκόβετε την ψίχα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και ρίχνετε την ψίχα στην κατσαρόλα. Χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και μαγειρεύετε για 20 -25 λεπτά ακόμη. Συνοδεύετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.